Pages

Thursday, May 11, 2017

Lets Count Your Blessing

1- Bought 2 Lenovo Handphone on 20 June 2015 and myself, entitled to a lucky draw with a Grand Prize of 50" LCD TV
Kejadian ni berlaku masa 2015, saya tengah sarat mengandung anak kedua, niat di hati nak belikan handphone sebagai hadiah harijadi buat suami, dan disebabkan handphone sendiri pon dah hidup segan mati tak mahu, belikan juga untuk diri sendiri. 2 handphone lenovo dengan harga RM900++. Jurujual minta saya masukkan resit pembelian ke kotak cabutan bertuah. Lucky draw dijadualkan 4 July 2015. Bulan puasa tapi memandangkan Direct D menyediakan juadah berbuka, maka muncul la kami pada hari kejadian seawal jam 4 petang. Lucky draw started selepas berbuka sampai la pukul 10 malam pon xde dapat ape ape. so sad ;(. So saya ajak husband balik sebab da penat duduk je ngan perot besar tu. Tup tup perut memulas, pergi toilet dulu sebelum nak balik, selesai urusan qadha hajat. Balik ke meja dah last draw. Angkat beg, standby nak  cabut sambil dengar announcemet.

Emcee : Last IC : 50** Siti Esah Abdullah..
Me : Terpa kat hubby.. eh eh kite menang la.. kite laa...






2- Share and Win GB Pockit Stroller by TCE Baby Expo Mid Valley. Kejadian ni plak berlaku July 2016. Tgh scrolling FB nampak DP kat winner announcement, tp nama orang lain kat gambar tu. Baca announcement tu detail nampak ade nama FB kat announcement btol, gamba pon betul cuma nama kat gamba je salah. So saya DM TCE for clarification and turn out i am the winner, typo by TCE team, the name stated in picture was the previous winner. Alhamdulillah.. 30th July 2016 pergi collect stroller kat Midvalley Exhibition Centre.




3- Guess the Weight by Shopee Malaysia & SengHeng Malaysia.
This is the though part. To guess the total weight of the item in the scale.
Tak tau berapa exact berat barang2 ni, jadi saya kira estimate je cam kat bawah


TV  10kg
Blender 1.5kg
Sophie  50g
Phone 500g
Iron 500g
Total       12.55kg


dan again Alhamdulillah... my guess was right. 

thanks Allah for all the blessing. 



No comments: