Pages

Friday, April 6, 2012

Kek Puding Caramel


Bahan A
3 sudu gula, di bakar dalam Loyang

Bahan B
6 biji kuning telur
3 sudu gula
1 sudu the esen vanilla
1 tin susu cair

Bahan C
140 self raise flaour
3 biji kuning telur
60g minyak jagung
140g air
1 sudu the esen vanilla
60g gula

Bahan D
100g gula
9 biji putih telur
1 sudu the esen vanilla
Secubit garam
Sedikit krim tar tar

Cara cara : 

Bahan B
Campurkan semua bahan A,
Masukkan dalam loyang yang dah ada gula hangus

Bahan C
Campurkan semua bahan C sehingga sebati

Bahad  D
Pukul bahan D sampai kembang
Pastu masukkan ke dalam bahan C dan adun sebati,
Bahagi pada 2 bahagian untuk diwarnakan.
Masuk dalam loyang perlahan lahan berselang warna

Bakar 60 minit pada temp 180, 



Before :-)


and After :-)
Happy baking!! 

Ps : credit to incik Fiance for the Oven :-)



No comments: